Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Gelida ja és definitivament propietari de l’església i el cementiri del castell

L’Ajuntament de Gelida ja és definitivament propietari de l’església i el cementiri del castell

Acaba així un conflicte que va esclatar l’any 2015 quan el bisbat va inscriure aquets espais en una regulació cadastral, tot i trobar-se en un indret que l’Ajuntament havia adquirit el 1968.

La parròquia de Sant Pere de Gelida ha donat definitivament i de forma gratuïta la propietat de l’església de Sant Pere del Castell i el cementiri a l’Ajuntament de Gelida i ressol així un conflicte que ve de lluny amb el Bisbat.

Per aquest motiu, dimarts el ple de l’Ajuntament va donar llum verda al conveni que preveu la donació completa de l’església de Sant Pere del Castell i el solar contigu que havia estat cementiri fins a finals del segle XIX. L’església i el cementeri del Castell es troben emplaçats sobre un turó limitant per tots costats amb terrenys propietat de l’Ajuntament de Gelida, ja que la resta del recinte que conforma el Castell gelidenc ja figurava com a propietat municipal des de la seva compra l’any 1968, i comprèn més de 1.000 metres quadrats.

Es resol així un conflicte que va esclatar l’any 2015, quan amb una regulació cadastral el bisbat fa constar que la parròquia és propietària de l’Església i el cementiri del Castell, segregant-se de la resta del conjunt municipal. Davant aquesta inscripció cadastral, l’Ajuntament va interposar un recurs oposant-se i defensant la seva titularitat total del recinte des que el va adquirir l’any 1968. Aquest recurs va ser desestimat. Per tot això, davant la complexitat de la situació i la incerta resolució judicial, era imprescindible resoldre el litigi negociant amb l’església.

Unes negociacions que s’han intensificat en els darrers mesos i, que finalment aquest mes d’octubre, han donat els seus fruits amb la donació gratuïta dels dos espais per part de la parròquia de Sant Pere de Gelida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: