Dilluns, 24 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local ha aixecat 116 denúncies per infraccions aquest passat cap de setmana

A Vilafranca es van denunciar 28 persones per saltar-se el confinament municipal i 38 el confinament nocturn. Aquest proper cap de setmana es tornaran activar controls a les entrades de la vila.

Ja fa uns dies que estan en vigor les mesures de confinament nocturn i de confinament municipal el cap de setmana, que s’allargaran de moment aquest proper cap de setmana.

Segons ha explicat el cap de la Policia Local de Vilafranca, l’inspector Albert Romero, des del passat mes d’agost s’han fet 550 denúncies per no dur la mascareta o dur-la de forma incorrecta, i 60 des del passat 26 d’octubre per incomplir el toc de queda nocturn. De divendres passat fins diumenge la Policia Local va fer 5 controls aleatoris per controlar entrades i sortides del municipi, que van acabar amb 28 denúncies. En total entre els tres dies es van aixecar 116 denúncies per diverses infraccions.

L’inspector Romero recomana portar sempre el document d’autoresponsabilitat, per justificar la mobilitat. Davant d’un cert relaxament que es pot donar per el fet que aquestes mesures s’estan allargant molt en el temps, l’inspector insisteix en que cal sobre tot en el cas de la mascareta ser conscients de l’obligatorietat de dur-la sempre per el carrer. Està prohibit menjar o veure a la via pública, i cal sempre també respectar les distàncies. A tall d’exemple, dilluns a la tarda una patrulla de paisà va estar fent tasques de control i va acabar aixecat 30 actes per us inadequat de la mascareta.

Aquestes darreres setmanes, i fruit del fet que les terrasses estan tancades, des de la Policia Local reconeixen que ha baixat el nombre de queixes per aglomeracions o sorolls als carrers, sobre tot en les zones on hi ha més nombre de terrasses. Romero comenta que a Vilafranca no han detectat macro festes, i menys des de l’aplicació del confinament nocturn, però sí reconeix que en les setmanes anteriors havien actuat per grups compartint el consum d’alcohol al carrer en espais com la zona esportiva o darrera els jutjats.

Aquest cap de setmana des de la Policia Local mantindran un desplegament de prevenció similar al cap de setmana passada tant pel que fa al confinament municipal com per el toc de queda nocturn.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: