Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La paperera Pere Valls ha estat reconeguda amb la certificació mediambiental europea EMAS

És la culminació a 20 anys d’accions encaminades a reduir l’impacte sobre el medi ambient, que ja els van donar la ISO 14001 fa uns anys i que ara s’arrodoneix amb aquest segell europeu.

L’empresa paperera Pere Valls SA de Sant Pere de Riudebitlles, dedicada a la fabricació i manipulació de productes de paper reciclat, ha estat la darrera empresa catalana en aconseguir el registre europeu de gestió ambiental EMAS, el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals que permet la participació, amb caràcter voluntari, d’organitzacions de dins i fora de la Comunitat. L’EMAS és una eina disponible per a qualsevol organització que vulgui assumir una responsabilitat ambiental i econòmica, millorar el seu comportament ambiental, i comunicar els seus resultats ambientals a la societat i a les parts interessades en general. Jordi Valls, conseller delegat de l’empresa, remarca que aquest certificat és la culminació d’un canvi que es va iniciar fa 20 anys amb l’obtenció de l’ISO 14001. Una aposta per la gestió mediambiental que ara té aquest reconeixement europeu que obliga a complir nous requisits.

Pere Valls SA és la segona empresa catalana del sector paperer que ha aconseguit el reconeixement europeu pel seu bon comportament i bona gestió ambiental. Una certificació que s’ha de renovar cada any, actualitzant totes les dades de l’auditoria. Des de l’empresa consideren que és un valor afegit, de qualitat, i que posa en valor la feina feta. Jordi Valls comenta que el sector paperer s’ha anat adaptant als nous reptes mediambientals.

Els principals tipus de paper que fabrica l’empresa són el paper Kraft per a bosses de compra, el paper per a separadors de fruita, per a aliments, i per a cartró ondulat. Molt d’ells fets a partir de paper reciclat. Jordi Valls apunta que els canvis de tendència en el consum, amb un major ús de paper i derivats per substituir elements de com bosses i embalatges de plàstic han significat un augment de volum de negoci. Tot i això reconeix que la situació provocada per la Covid, que ha afectat l’economia en general, també ha repercutit en el seu negoci, amb una reducció del 15% respecte l’any passat.

Algunes de les accions que ha portat a terme Pere Valls S.A per aconseguir l’EMAS són la seva aposta ferma per la reducció del consum d’aigua i l’eliminació de les aigües residuals, gràcies al procés productiu en circuit tancat, així com la gestió amb visió de cicle de vida, que va des de la compra de matèries primeres, a la producció i a la distribució del producte final. Una de les inversions més importants que han fet en els darrers anys és una caldera de biomassa l’any 2014 per tal de substituir l’ús de combustibles fòssils per els pèl·lets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: