Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La paperera de Sant Pere de Riudebitlles Pere Valls, nou EMAS a Catalunya

La paperera de Sant Pere de Riudebitlles Pere Valls, nou EMAS a Catalunya

L’EMAS és una eina disponible per a qualsevol organització que vulgui assumir una responsabilitat ambiental i econòmica, millorar el seu comportament ambiental.

L’empresa paperera Pere Valls SA de Sant Pere de Riudebitlles, dedicada a la fabricació i manipulació de productes de paper reciclat, ha estat la darrera empresa catalana en aconseguir el registre europeu de gestió ambiental EMAS, el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals que permet la participació, amb caràcter voluntari, d’organitzacions de dins i fora de la Comunitat. L’EMAS és una eina disponible per a qualsevol organització que vulgui assumir una responsabilitat ambiental i econòmica, millorar el seu comportament ambiental, i comunicar els seus resultats ambientals a la societat i a les parts interessades en general.
Pere Valls SA és la segona empresa catalana del sector paperer que ha aconseguit el reconeixement europeu pel seu bon comportament i bona gestió ambiental. Els principals tipus de paper que fabrica l’empresa són el paper Kraft per a bosses de compra, el paper per a separadors de fruita, per a aliments, i per a cartró ondulat. Algunes de les accions que ha portat a terme per aconseguir l’EMAS són la seva aposta ferma per la reducció del consum d’aigua i l’eliminació de les aigües residuals, gràcies al procés productiu en circuit tancat, així com la gestió amb visió de cicle de vida, que va des de la compra de matèries primeres, a la producció i a la distribució del producte final. Actualment 245 organitzacions disposen de l’EMAS a Catalunya, amb 504 centres i 39.251 persones treballadores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: