Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall arrenca amb la seva versió virtual, oferint peces d’aviram i tasts de vins

Aquest dilluns al migdia s’ha presentat la que és la 356ena edició de la Fira del Gall de Vilafranca, amb un format adaptat a l’actual situació de Covid, i per tant potenciant la seva versió virtual.

Ja des d’ara es pot accedir a la web oficial www.firadelgall.cat, on es podrà accedir als tres elements que han caracteritzat la fira. El Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida, la gastronomia d’alta qualitat i els vins de la D.O Penedès.

Com explicava la regidora de Turisme, Dolors Rius, a la web s’hi pot trobar productes i els contactes de criadors, restauradors i cellers per tal de poder fer compres o encàrrecs de cara a les festes.

Els dies habituals de la Fira, el cap de setmana del 19 i 20 de desembre hi haurà a la Plaça de Jaume I un mercat de productes de proximitat, on també hi haurà la possibilitat físicament poder comprar gall del Penedès ja mort, plats precuinats o vins de la D.O Penedès.

De fet l’associació de Criadors de Gall amb IGP oferirà uns 500 galls ja morts, plomats i alguns fins i tot tallats a octaus per poder ser cuinats; i els 4 restauradors que participaran a la mostra oferiran unes 2500 racions de plats d’aviram.

Finalment l’alcalde Pere Regull ha remarcat l’esforç fet per totes les parts implicades per fer possible la Fira aquest 2020. Una aposta per defensar i mantenir viva una senya d’identitat del Penedès com és el Gall amb Indicació Geogràfica Protegida. Un producte únic i que s’ha de potenciar.

El mercat de gastronomia de proximitat a més, obrirà dissabte tant matí com tarda, un fet que és també una novetat aquest any. Coincidint amb el cap de setmana del 19 i 20 de desembre el tradicional mercat d’artesania , productes naturals, brocanteria i pintura es trasllada a la Rambla de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: