Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Covid-19 posa la lupa en els riscos a casa de les dones víctimes de la violència masclista

Aquest dimecres, 25 de novembre, ha tingut lloc la conferència institucional que cada any organitza l’Ajuntament de Vilafranca.

La situació de pandèmia ha obligat a realitzar-lo en format virtual, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
La conferència anava a càrrec de la politòloga Carme Vidal Estruel i parlava de la pràctica d’abordatge de la violència masclista, per comprendre i significar els efectes de la COVID-19.
Assenyalava que el context de la covid en el marc de la violència masclista ha fet prendre consciència del risc que representa quedar-se a casa per les dones i les criatures víctimes de la violència masclista.

Carme Vidal va cloure la conferència adreçant un parell de preguntes a les treballadores del SIAD de l’Ajuntament i del Consell Comarcal, sobre com van observar l’impacte del confinament amb les dones maltractades i com el van viure elles, personalment.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, obria l’acte assenyalant que calen més recursos de les administracions supramunicipals en la prevenció i també més recursos a nivell judicial.
Tot seguit es donava pas a dues alumnes de l’Escola d’Art Arsenal que van llegir el manifest d’enguany assenyalant algunes iniciatives que apunten que el temps s’esgota per als maltractadors.

L’alumnat de l’Arsenal també va presentar el cartell del 25N d’enguany, que amb una façana mostra finestres tancades, relacionant la imatge amb el confinament.

25N

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: