Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La complicitat de tothom eix central del Dia internacional de les persones amb discapacitat

La complicitat de tothom eix central del Dia internacional de les persones amb discapacitat

Per primera vegada des de la posada en marxa de la comissió i a causa de les restriccions i mesures arran de la COVID, es posa en marxa una acció amb un nou format i un tarannà més reivindicatiu.

La Comissió Municipal pel Benestar de les Persones amb Discapacitat de Vilafranca llança una campanya d’apel·lació a la corresponsabilitat coincidint amb la commemoració del Dia internacional de les persones amb discapacitat, que se celebra cada 3 de desembre.

En aquesta ocasió, i sota l’eslògan ‘Amb la diversitat, sigues còmplice’, les entitats que configuren la comissió posen èmfasi en la necessitat de comptar amb la complicitat de tots els agents socials, polítics i culturals per a poder exercir amb plenitud els seus drets.

S’ha cregut necessari explicar les situacions quotidianes en les quals les persones amb diversitat funcional han de conviure i que els impedeix portar una vida normalitzada. Posar el focus en allò que no fem bé com a societat i no tant en les capacitats diferents de les persones és, en definitiva, l’objectiu de l’acció ja que la discapacitat tant té a veure amb les dificultats pròpies de la persona com en les barreres que li posa el seu entorn.

D’aquesta manera, es pretén crear un missatge d’igualtat, on tots hi tenim el nostre protagonisme i posant de relleu que la inclusió és responsabilitat de tothom. Per això s’han buscat exemples de situacions que viu aquest col·lectiu com per exemple la diversitat funcional, les barreres arquitectòniques; la salut mental i l’estigma; la invisibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual; i la manca de suports com ara documentació en Braille o personal amb coneixements de llenguatge de signes de l’atenció ciutadana per part de l’administració al col·lectiu de persones amb discapacitat sensorial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: