Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Isaac Ruana, de la CUP a Riudebitlles, es nega a declarar pels talls de la Jonquera

En total hi ha 19 persones del Penedès investigades per aquests fets, entre elles les regidores de la CUP Aina Llotje, Maria Mestre i Isaac Ruana.

Més de 196 persones han estat citades a declarar als jutjats de Figueres pels talls provocats a l’AP-7 a l’alçada de la frontera duran el novembre de l’any passat. Entre les vint-i-cinc persones cridades a declarar aquest divendres passat hi havia el regidor de la CUP a Sant Pere de Riudebitlles i Conseller Comarcal, Isaac Ruana, que davant dels jutjats s’ha negat a comparèixer davant del jutge. Ruana ha denunciat la que considera una ‘deriva psicòpata de l’estat espanyol en un macroprocés sense cap sentit jurídic que només respon a una persecució política de l’independentisme’.
Conjuntament amb Isaac Ruana, també s’ha negat a comparèixer la regidora de la CUP de Navarcles, Ylènia Morros. Davant dels mitjans de comunicació i les persones concentrades a la porta dels jutjats de Figueres també ha intervingut la diputada de la CUP al Congres, Mireia Vehí, que ha donat suport a les regidores cupaires així com a totes les persones investigades i ha aprofitat per denunciar una vegada més la persecució de l’estat espanyol cap al moviment independentista.

A banda de Ruana, també han estat citades a declarar Maria Mestre, regidora de la CUP de l’Arboç i Aina Llotje, regidora de Teixint Mediona-CUP. Tots els citats estan investigats per desordres públics i danys materials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: