Dijous, 8 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa ampliar la borsa municipal d’habitatge aprofitant el Pla que s’està redactant

Els republicans consideren que el Pla d’Habitatge actualment en redacció ha de ser una eina important per planificar sobre aquesta qüestió, i demanen que es faci un acord de ciutat sobre habitatge.

El grup municipal d’ERC ha fet una roda de premsa per parlar sobre el Pla d’Habitatge que s’està redactant a Vilafranca, i concretament per explicar les 20 propostes que hi han presentat amb la voluntat de garantir l’accés a l’habitatge digne. Josep Oller i Quim Barberà, membres de la comissió d’habitatge d’ERC, i els regidors Mònica Hill i Salvador Campamà, han explicat que des del seu punt de vista cal evitar que es repeteixi la bombolla immobiliària i els efectes negatius que va tenir en el seu moment sobre l’habitatge.

La regidora Mònica Hill comentava que bàsicament les propostes s’emmarquen en tres grans eixos que passarien per impulsar el parc municipal d’habitatge, impulsar la rehabilitació i la borsa de lloguer social i finalment apostar per noves formes d’habitatge social. Hill destacava la importància de crear aquest parc municipal d’habitatge, que ara és inexistent, i que des de l’ajuntament s’hi destini anualment una partida pressupostària per a la compra d’habitatges.

En l’àmbit de la rehabilitació i la borsa de lloguer social, consideren que s’hauria de crear unes àrees de conservació i rehabilitació en zones de la vila en risc de degradació important; i potenciar més la borsa de lloguer social que està funcionant bé però caldria ampliar-la.

Finalment en relació a les noves formes d’habitatge social a Vilafranca, consideren que cal promoure un programa per compartir habitatge, fomentar el cooperativisme i la masoveria urbana.

Mònica Hill recordava la seva proposta d’assolir un pacte de ciutat en relació al tema de l’habitatge, en el marc d’aquest Pla que s’està redactant.

Des d’ERC recorden que de l’acord de pressupostos que van signar amb el govern per aquest 2020 encara hi ha una partida de 500.000€ que s’han de destinar a habitatge i que no s’han utilitzat. Els republicans consideren també que la diagnosi que ha fet el Pla posa sobre el paper el que fa temps que estaven denunciant sobre la manca d’habitatge assequible a la vila i de polítiques efectives en aquest sentit.

D’altra banda, des d’ERC també han fet públic un comunicat en que expliquen que mantenen l’afirmació d’opacitat i manca de resposta a les seves preguntes per part de la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Xell Montserrat. A més, consideren que en la resposta que va donar a les seves demandes a través de Penedès Televisió la setmana passada la regidora va faltar a la veritat i va tergiversar les seves preguntes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: