Diumenge, 5 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els projectes dels fons de recuperació europeus centren el debat entre Serret, Llop i Ribas

Els projectes dels fons de recuperació europeus centren el debat entre Serret, Llop i Ribas

Els republicans aposten perquè el Penedès desenvolupi projectes per la reindustrialització i la transició energètica i per l’impuls decidit de la regió agroalimentària .

Aquest dimarts al vespre, les diputades penedesenques Lluïsa Llop i Rut Ribas van mantenir una conversa telemàtica amb la delegada a la UE Meritxell Serret.
Serret va incidir en què la importància de la qualitat dels projectes que es puguin presentar i que aquests cal que comportin associada la transició verda i energètica, una transformació econòmica que suposi un impacte social positiu; i que si un projecte és positiu pel territori i afronta reptes com el despoblament, la modernització digital de les pimes o l’impuls de projectes de coneixement, des de les institucions europees s’hi apostarà. És per això que des de la delegació del govern a la UE s’està treballant i s’està atent per com acabarà la concreció dels ajuts i va remarcar la importància de que la Generalitat pugui gestionar-los de forma directe per poder apostar per actuacions necessàries i útils.

A més, Serret, com a exconsellera exiliada a Brusel·les, va insistir que cal ser conscients que l’1 d’octubre va marcar un abans i un després en com es visualitzava la realitat catalana, però que cal seguir picant pedra. També defensava que des de l’exili es pot fer una gran tasca per explicar la repressió a l’Estat Espanyol. Pels republicans, la demanda de l’amnistia, precisament, esdevé un element clau per poder visibilitzar aquest conflicte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: