Diumenge, 5 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els esplais proposen activitats virtuals per seguir educant als infants i joves de Vilafranca

Les entitats de lleure infantil i juvenil són unes de les afectades per les noves restriccions per evitar la propagació del coronavirus en aquesta segona onada.

Per tal de seguir amb la seva tasca educativa, s’han abocat a les possibilitats que els ofereixen les xarxes i el món virtual. Un dels esplais ha subtituit la presencialitat per les pantalles ha estat el MIV, el Moviment Infantil de Vilafranca. La Núria Fernández, monitora del MIV, explica que com que no han tingut cap positiu a l’esplai han procurat mantenir les activitats presencials fins que els hi han permès.

El Sergi Chavez enguany treballa amb els joves de l’esplai. Explica que fer activitats virtuals per als més grans resulta menys complicat que fer-ho amb els petits.

Tot i que s’han adaptat en poc temps, reconeixen que la presencialitat és vital perquè els monitors puguin educar en valors a la canalla. La Júlia Llenas, monitora del MIV, apunta que pels joves és important trobar-se físicament i relacionar-se.

Des del MIV expliquen que tenen previst fer una formació per al desenvolupament d’activitat en aquest context telemàtic. Malgrat les dificultats, els esplais segueixen apostant de manera entusiasta per la feina que fan en i pel lleure dels infants i joves, amb la il·lusió intacta de poder fer un món millor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: