Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Sindicat de Llogateres denuncia ‘les greus problemàtiques d’habitatge a Vilafranca’

Aquest dissabte al vespre, el Sindicat de Llogateres va participar a la concentració dels Músics per la Llibertat convidat per la plataforma Mots per la República.

Entre l’Estaca i l’Himne Nacional de Catalunya, van llegir un poema que convidava a rebel·lar-se contra allò injust i quan els Músics van acabar de tocar, van compartir un manifest que denunciava el que qualifiquen de ‘greus problemàtiques d’habitatge a Vilafranca’. El Roger Santacana, del Sindicat de Llogateres, explicava que hi ha persones que viuen en unes condicions molt dolentes al municipi, al mateix temps que criticava els elevats preus del lloguer a la capital de l’Alt Penedès.

Santacana també aprofitava per denunciar la inoperància de l’equip de govern en matèria d’habitatge. Apuntava que cal empadronar a totes les famílies, perquè no fer-ho suposa una privació de drets. Al mateix temps que reclamava ampliar el parc públic d’habitatge destinat al lloguer social.

Cada dilluns al matí el Sindicat de Llogateres es concentra a la Plaça de la Vila per demanar aquest dret a l’empadronament que, segons ells, l’Ajuntament nega de manera sistemàtica a moltes famílies.

Posats en contacte amb l’Ajuntament de Vilafranca per saber la seva postura, fonts de l’Equip de Govern ens han manifestat que tramiten cada any unes 3.000 altes en l’empadronament, seguint criteris tècnics i sempre d’acord amb la llei. I que només un 0,5 per cent de les sol·licituds no s’accepten perquè no compleixen els requisits legals.

Des de l’equip de Govern, també es posa èmfasi en què una part significativa d’aquestes sol·licituds incorrectes corresponen a ocupacions il·legals, moltes d’elles de caràcter violent, que provoquen conflictes continus amb els veïns dels immobles ocupats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: