Dissabte, 1 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El municipi agermanat de Puerto Cabezas està greument afectat per l’huracà ETA

El municipi nicaragüenc de Puerto Cabezas, agermanat amb Vilafranca, ha estat greument afectat pel pas de l’huracà Eta que en els darrers dies ha assolat l’Amèrica Central.

L’huracà, que ha arribat a nivell 5, ha afectat el municipi de Puerto Cabezas, situat a la regió del Carib nord, si bé l’afectació més important ha estat a Wawa Bar, una comunitat indígena costanera que es va poder desallotjar a temps en la seva totalitat i, gràcies a això, no s’han comptabilitzat de moment víctimes mortals. No obstant això, la devastació en els habitatges, construïts en la seva major part amb fusta, i en les infraestructures ha estat brutal. L’Ajuntament de Vilafranca havia col·laborat fent aportacions en dos projectes que han estat greument afectats en aquesta comunitat indígena, un de proveïment d’aigua potable i sanejament, en què hi col·labora l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, també agermanat amb Puerto Cabezas, i un altre de suport a l’alberg Nidia White, impulsat també per l’associació vilafranquina Amics de Puerto Cabezas.
Actualment s’estan quantificant els danys i la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, i les tècniques de la regidoria estan en contacte permanent amb els tècnics del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que operen a la zona i amb l’Alcaldia de Puerto Cabezas per tal d’analitzar com es pot ajudar des de Vilafranca tant a nivell de campanyes d’emergència com de projectes concrets per refer les infraestructures danyades, en el marc de l’agermanament que fa més de 30 anys que existeix entre les dues ciutats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: