Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Denuncien sis persones per simular ser víctimes de robatoris a l’Alt Penedès i el Baix Camp

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès han denunciat quatre homes i dues dones com a presumptes autores d’un delicte de simulació de delicte i d’estafa.

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès han denunciat quatre homes i dues dones com a presumptes autores d’un delicte de simulació de delicte i d’estafa. Les persones denunciades són de nacionalitats espanyola i marroquina, d’edats compreses entre els 23 i els 61 anys i veïnes de les comarques de l’Alt Penedès i el Baix Camp.
Les investigacions es van iniciar quan les persones van denunciar haver estat víctimes de robatoris violents a la via pública. Els agents van comprovar que aquests robatoris no havien existit i en realitat es tractaven de furts o de pèrdues. La intenció dels denunciants era la d’obtenir una indemnització per part de la companyia asseguradora.
El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per aquests casos és una pena de multa de sis a dotze mesos.
L’objectiu de la simulació del delicte és cobrar de les asseguradores, cosa que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros. I si no la superés, la pena és d’un a tres mesos de multa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: