Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja adapta ‘Cap infant sense joguina’ a la Covid i demana aportacions econòmiques

La campanya ha substituit la compra de joguines noves que feien les persones que volien col·laborar-hi, per les donacions econòmiques amb les quals Creu Roja adquirirà les joguines.

Un any més a les portes de les festes de Nadal Creu Roja de l’Alt Penedès engega la campanya de recollida de joguines amb la intenció que tots els infants de la comarca rebin joguines noves en aquestes festes.

Àngels Matas, presidenta de Creu Roja a l’Alt Penedès, recorda que és una campanya que té molt d’arrelament a la comarca, i que esperen que aquest 2020 tingui també bona acollida. Apunta que s’han fet alguns canvis a causa de la Covid, amb la intenció de limitar els contactes i les aglomeracions. Un dels més destacats és el fet que es varia el sistema per fer la recollida, que habitualment possibilitava que qui volgués col·laborar pogués anar a una botiga i fer directament la compra de joguina nova.

Matas explica que han optat enguany per obrir una campanya de recollida de donatius que es destinaran a la compra de joguines noves, no sexistes i adequades a les diferents franges d’edat. Qui vulguin col·laborar pot fer-ho a través d’un enllaç que trobarà entrant en les diferents xarxes socials del perfil de Creu Roja Alt Penedès.

Des de Creu Roja Alt Penedès remarquen que tant la recollida de les joguines com el repartiment a les famílies es farà amb totes les garanties d’higiene al voltant de la COVID. Es manté el model que es va impulsar ja fa tres anys i que potencia la implicació de les famílies a l’hora de triar les joguines per els seus fills.

Des de Creu Roja compten que enguany tindran més famílies demandants, atès que al llarg d’aquest 2020 s’han incrementat en un 30% les famílies que s’han acostat a l’entitat. Famílies que també, remarca Matas, tenen dret a demanar joguines per els seus fills o filles.

L’Oficina Comarcal de Creu Roja a l’Alt Penedès organitza la campanya amb la col·laboració de Càritas, l’Ajuntament de Vilafranca, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, així com altres entitats, associacions i establiments de la comarca que s’han adherit a la campanya.

Mònica Sanahuja, tècnica de Creu Roja, remarca que s’han ampliat els dies i les tandes per que les famílies facin la recollida seguit tots els criteris sanitaris relacionats amb la Covid, i per tant amb totes les garanties tant per famílies com per voluntaris.

Les donacions econòmiques es poden fer fins el 5 de gener, i la recollida de les joguines a Creu Roja es farà a partir del 17 de desembre en els dies i hores que les famílies tindran assignades des dels respectius Serveis Socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: