Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen els cribtratges a l’Alt Penedès, amb la intenció de trencar cadenes de transmissió

Els cribratges s’adrecen a la població asimptomàtica i es faran a Vilafranca al local dels Falcons, als Monjos al Molí del Foix i a Sant Sadurní al local de l’Índex.

A la comarca hi ha tres punts per fer-se les proves, com aquest del local dels Falcons a Vilafranca. Els altres dos es troben a Santa Margarida i els Monjos, concretament al Molí del Foix, que ha obert també aquesta tarda de dilluns, i l’altra a Sant Sadurní, al local de L’Índex, que obrirà demà a la tarda. Les proves es fan de dilluns a divendres, de tres de la tarda a vuit del vespre i s’allargaran, en principi, fins el 22 de desembre.

Aquest dilluns a la tarda, a primera hora ja hi havia algunes persones fent cua, i han anat arribant de manera continuada per poder-se fer la prova.

Com explica el doctor Josep Ayllón, director del CAP Alt Penedès, la voluntat amb aquests cribratges massius és evitar cadenes de contagi, i s’adrecen a les persones asimptomàtiques. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19, les persones identificades com a contactes estrets i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic positiu en els darrers tres mesos hauran de seguir els circuits habituals.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, que es pot adreçar a qualsevol dels tres punts, independentment de l’Àrea Bàsica de Salut que li correspongui i sense necessitat de demanar cita prèvia.

La tècnica de la prova serà el test antigènic ràpid (TAR). El resultat es donarà al mateix moment, ja que s’obté en 15 minuts, i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

Amb aquest tipus de cribratges, es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. El doctor Ayllón apunta que és una estratègia generalitzada arreu de Catalunya.

En cas de resultat positiu, és molt important fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

A la nau dels Falcons s’han instal·lat diversos punts on poder fer la prova, i en pocs minuts ja es podia conèixer allà mateix el resultat. Fins a mitjans de desembre continuarà acollint aquests cribratges intensius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: