Diumenge, 3 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca prepara per dissabte la seva cinquena participació al festival del dibuix Big Draw

Es faran sis tallers, amb les mesures de distància i higiene que marca l’actual normativa, i en espais més diversificats per evitar la concentració al centre la vila.

El Festival del dibuix arribarà aquest dissabte a la tarda a Vilafranca per cinquè any consecutiu, i permetrà tornar a veure en diferents espais de la vila gent de totes les edats participant en diferents tallers que tenen el dibuix com a eix principal.

Aquest 2020 el Big Draw Festival té com a lema ‘Un clima diferent’ (A climate of change) amb la voluntat que tots els tallers que s’organitzen a nivell internacional aprofundeixin i afavoreixin en la idea de saber gestionar els recursos naturals i cuidar el planeta.

Dimecres al matí, al pati de l’Escorxador, es feia la presentació del que serà la cinquena participació consecutiva de Vilafranca en aquesta iniciativa que es va engegar a Londres l’any 2000. Des de la Regidoria de Cultura, que coordina aquesta activitat que compta amb la participació i complicitat de diferents col·lectius que tenen com a eina de treball i d’expressió artística el dibuix i la il·lustració, s’han organitzat sis tallers per dissabte a la tarda i en diferents emplaçaments. Com cada any els tallers es faran entre 2/4 de 6 de la tarda i les 8 del vespre, i com a principal novetat enguany és que s’han buscat espais i ubicacions que ajudin a garantir el control dels accessos i l’aplicació de les mesures higièniques i de seguretat sanitària que marca l’actual situació. Com explica la tècnica de Cultura Sílvia Amigó.

Enguany col·laboren com en les darreres edicions l’Escola Municipal Arsenal, el col·lectiu d’il·lustradors Gargot, el Zig Zag Centre d’Expressió Artística, i el Batxillerat artístic de l’Institut Milà i Fontanals, que oferiran el total de sis tallers que s’han previst. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ricard Rafecas, volia agrair a les entitats que hi col·laboren l’esforç de tornar a participar en una edició tant complicada com la d’aquest any.

Com cada any els tallers estan oberts a la participació de tothom qui ho desitgi i són gratuïts. Es duran a terme al Palau Baltà, a la plaça de la Vila, al Claustre dels Trinitaris, a la plaça de Santa Maria i al Pati de l’Escorxador. Hi haurà tallers amb materials orgànics i reciclats, amb papiroflèxia, de dibuix col·laboratiu de gran format, de dibuix amb ceres de colors, i de dibuix abstracte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: