Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’engega una campanya de signatures per demanar l’amnistia pels encausats independentistes

Volen donar suport a una proposició de llei d’amnistia per a totes les persones encausades per accions i protestes a favor de l’autodeterminació de Catalunya.

L’associació Amnistia i Llibertat ha engegat fa uns dies una campanya per recollir signatures de suport a una proposició de llei per demanar l’amnistia de totes les persones encausades en relació a accions i protestes relacionades amb la lluita per l’autodeterminació de Catalunya. Dos dels voluntaris d’aquesta associació, el Roger Fuentes i el Xavier Burgués, van presentar aquesta iniciativa a la plaça de la Vila de Vilafranca dimecres a la tarda.

Fuentes apuntava que consideren que s’està donant una causa general contra l’independentisme, i que cal donar-hi una resposta. Per això proposen aconseguir una amnistia general ja que votar no és un delicte, i defensen que la lluita de l’independentisme ha estat pacífica.

El principal objectiu de l’Associació és tornar el conflicte a la via política, i pensen que aquesta llei d’amnistia permetria posar els contadors a zero abandonant la via judicial. En aquest sentit, explica Xavier Burgués, consideren que és una iniciativa oberta a aconseguir el suport de totes les persones que defensen la democràcia siguin o no independentistes. La seva intenció és que aquesta llei amnistiés totes les persones encausades per accions relacionades amb l’autodeterminació de Catalunya des del 9N de 2014 fins el dia que s’aprovés al Congrés dels Diputats.

Des de l’associació consideren que la seva demanda suma amb altres accions que ja estan en marxa, com podrien ser les peticions d’indult per els presos polítics que ja s’estan demanant. Apunten però que els indults son solucions particulars per a cada persona, i que ells aposten per aconseguir una amnistia general que posi també final a la causa general contra l’independentisme.

Després de recollir signatures ja el passat 11 de setembre, aquest divendres a la tarda tornaran a ser a la plaça de la Vila. Entre les 7 i les 9 del vespre hi recolliran signatures. El proper 9 d’octubre ho faran a Sant Sadurní, al pati de l’Índex; i el 17 d’octubre a la casa Mas Catarro de Santa Margarida i els Monjos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: