Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pro Vegueria Penedès vol promoure el debat al voltant del Pla territorial

Pro Vegueria Penedès vol promoure el debat amb dos actes públics sota el títol ‘Fem la Vegueria Penedès, al servei de les persones’.

Desprès de la celebració del Congrés Pro Vegueria Penedès el passat mes de febrer i de l’edició del llibre amb tots els seus continguts, Pro Vegueria Penedès ha continuat activa malgrat la pandèmia. Aquest dimarts, en roda de premsa, els responsables de l’entitat anunciaven l’organització de dos actes públics que, sota el lema ‘Fem la Vegueria Penedès, al servei de les persones’, serviran per debatre sobre el pla territorial i el model productiu del Penedès.

Els dos actes tindran lloc el dimarts 3 de novembre i el dimarts 17 de novembre si les restriccions ocasionades per la situació sanitària ho permeten. El president de Pro Vegueria Penedès, Fèlix Simón, explica el títol que servirà de paraigua per a aquestes sessions de debat.

La celebració dels actes coincideix amb l’avanç de propostes del Pla territorial parcial del Penedès, que s’està fent des de dijous passat amb vuit sessions telemàtiques. En nom de Pro Vegueria Penedès, Pep Solé comenta que la manera en què s’està debatent el Pla territorial és insuficient i cal promoure aquest debat al territori.

El primer acte, el dimarts 3 de novembre, a les set de la tarda a Vinseum, tindrà dues parts: la primera versarà sobre el procés participatiu del Pla territorial i la segona part, per fer un debat sobre el model productiu. El debat comptarà amb representants de les organitzacions empresarials, els sindicats i la DO Penedès.

El segon acte, previst inicialment pel dimarts 17 de novembre però amb horari i lloc per confirmar, servirà per debatre sobre els espais oberts i la mobilitat al Penedès.

D’altra banda, Pro Vegueria Penedès vol que el Penedès sigui inscrit com a paisatge cultural a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Un projecte que marcaria la pauta dels pilars bàsics que han de fonamentar el model propi de desenvolupament socioeconòmic per a la Vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: