Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Pro Vegueria Penedès es reuneix amb el conseller Calvet per plantejar-li les seves demandes

Pro Vegueria Penedès es reuneix amb el conseller Calvet per plantejar-li les seves demandes

La reunió va servir per tal de parlar sobre el Pla Territorial del Penedès, i demanar una moratòria sobre algunes propostes de planificació que com ara el Logis Penedès o Can Vies.

Aquest dilluns 19 d’octubre representants de l’entitat van mantenir una reunió telemàtica amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, que estava acompanyat de dos tècnics del mateix departament. La trobada va servir per tractar sobre l’avenç del Pla Territorial del Penedès, actualment en fase de participació pública, i sobre l’estat del desplegament dels serveis del Departament a la Vegueria.

Els tècnics del Departament van exposar genèricament els continguts del Pla Territorial i el seu estat actual. Van fer defensa del model de treballar atenent a la complexitat del tema i van valorar la utilitat dels processos participatius com el que s’està duent a terme.

Per part de la PVP es va demanar una moratòria dels plans que estan sobre la taula (el Pla Director Econòmic de la Conca d’Òdena, el Logis Penedès i Can Vies) fins que no s’hagi aprovat el Pla Territorial del Penedès. Això va generar un debat viu i intens, i tant els tècnics com el Conseller Calvet van dir que no hi haurà moratòria. Tanmateix van admetre que a la pràctica es donen moratòries de facto.

Finalment el conseller Damià Calvet va afirmar que tenen la voluntat ferma de desplegar els serveis del seu Departament a les vegueries de l’Alt Pirineu-Aran i del Penedès, que són les úniques on encara no s’ha fet.

Per part de l’associació valoren positivament la trobada, tot i que en alguns moments els representants de l’administració van adoptar una actitud una mica a la defensiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: