Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Municipis confinats els caps de setmana i aturada cultural, amb el Most i l’Hivernacle ajornats

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants, de centres d’estètica o de l’oci nocturn es mantenen. També el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí.

El govern de la Generalitat ha anunciat aquest dijous al migdia un enduriment de les mesures per combatre la Covid19. Les noves mesures passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana, de divendres a les 6 del matí a les 6 del matí de dilluns. Tampoc es podrà entrar i sortir de Catalunya cap dia de la setmana. Les mesures entraran en vigor aquest divendres i duraran, de moment, 15 dies.
Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es preveuen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d’octubre i l’1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca.

El confinament perimetral, a més, anirà acompanyat de l’aturada de l’activitat cultural. Teatres, cinemes i sales de concert hauran de tornar a tancar. A la comarca, s’ha ajornat la 10a edició del Most Festival que es trasllada al mes de juny del 2021 i també el Festival Hivernacle que s’ajorna amb la voluntat de reprogramar les propostes i amb la mirada posada a la 8a edició que es farà el febrer del 2021.
Pel que fa a la programació de Cal Bolet i l’Auditori, s’ajornen els espectacles ‘Mixed Bill’ del Ballet de Barcelona que es feia aquest diumenge, ‘El circ dels impossibles’del Mag Stigman previst pel 8 de novembre i ‘Jorn’ que s’havia de fer el proper diumenge 13 de novembre. Provisionalment han aturat la venda de ‘Mili KK’, ‘Ovidi 25’ i ‘Un dia qualsevol’.

Els museus, arxius i sales d’exposicions podran obrir al 33%, mentre que les biblioteques només podran oferir el servei de préstec.
També hauran de tancar els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals.
La mesura també afecta els comerços de més de 800 metres quadrats que hauran de tancar, sempre que no siguin d’alimentació i serveis essencials. El petit comerç podrà continuar obrint com fins ara, amb un aforament del 30%.
El mercat dels dissabtes i de la Pelegrina dels dimarts es continuaran fent amb les restriccions ja establertes, amb l’espai perimetrat, control d’accés i limitació al 30% d’aforament.

S’aturen també totes les activitats extraescolars, tot i que s’exclouen les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla. Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials i a partir de batxillerat s’opta per un model híbrid que combina la presencialitat amb el teleestudi. També afecta formació professional, que serà telemàtica sempre que sigui possible. Els universitaris continuaran fent les classes de manera virtual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: