Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Cambres de l’Alt Penedès i el Garraf, i la FEGP defensen el futur industrial del territori

Les tres entitats consideren que en primer lloc cal treballar per revertir les decisions de tancament anunciades per les multinacionals.

Els anuncis del tancament de les plantes de Saint Gobain a l’Arboç, Robert Bosch a Castellet i la Gornal i Alfisa a Santa Margarida i els Monjos han posat en evidència que la crisi del sector industrial penedesenc va molt més enllà del marc econòmic i sanitari actual, i respon a una excessiva dependència d’empreses amb centres de decisió allunyats del territori. Per aquest motiu, la Cambra de l’Alt Penedès, la Cambra del Garraf i la patronal FEGP consideren essencial treballar amb estreta col·laboració per garantir el present i futur industrial del territori.

Les tres entitats coincideixen en demanar que s’intentin revertir les decisions anunciades per les multinacionals. Ara bé, en aquells casos on no sigui possible, els actors s’emplacen a treballar prioritàriament en la cerca d’una alternativa productiva industrial, tal com s’està fent en el cas de les plantes de Nissan a la Zona Franca.

En aquest sentit, tant les Cambres com la patronal valoren molt positivament l’acord del Parlament de Catalunya de crear la Mesa per a la Industrialització del Penedès, amb representació d’agents econòmics i socials, del món local i dels departaments d’Empresa i Coneixement i de Treball de la Generalitat.

No obstant això, totes aquestes actuacions caldrà que es dotin del finançament corresponent. És per això que caldrà dotar de recursos tant les accions i polítiques que acordi desenvolupar la Mesa per a la Industrialització com les inversions necessàries perquè les empreses industrials del territori puguin mantenir els seus projectes.

El Penedès és un territori on l’activitat industrial té un pes important, bàsica per construir un model econòmic robust capaç de generar ocupació de qualitat. Econòmicament, el sector industrial aporta el 42% de la riquesa de l’Alt Penedès i el 15,1% del Garraf, segons l’Anuari Econòmic Comarcal 2019 del BBVA.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: