Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Atenció Primària va recuperant presencialitat mentre consolida la telemedicina

Amb el final de l’estat d’alarma, els equips de l’Atenció Primària van començar a reprendre l’activitat que havien hagut de deixar en un segon pla per centrar-se en la contenció del coronavirus.

El disseny de les agendes dels i les professionals havia de donar cabuda a les consultes telefòniques i telemàtiques, l’atenció presencial, la represa del control a les patologies cròniques i tota l’activitat derivada del coronavirus. Tot això tenint en compte que, per encàrrec de l’Institut Català de la Salut, els professionals havien de fer les seves vacances abans del 30 de setembre per encarar la tardor amb tota la plantilla disponible. En aquest context, la demanda va superar l’oferta, tot i que es va intentar garantir l’atenció adequada per a cada cas en tot moment.

La doctora Sara Freixedas és la directora de l’Equip d’Atenció Primària del Penedès Rural.

Ara s’ha reforçat la plantilla amb professionals que s’encarreguen de fer el seguiment dels casos de coronavirus, de manera que les agendes dels Equips d’Atenció Primària poden anar recuperant la normalitat i una major presencialitat de les visites. Tot i això, la telemedicina, les consultes no presencials telefòniques i telemàtiques, s’estan consolidant i representen una eina molt útil, tant pels professionals com per la ciutadania.

Un dels problemes principals a l’hora d’accedir a l’atenció primària és la congestió de les línies telefòniques dels consultoris mèdics, tot i que en molts casos s’han reforçat amb línies mòbils de sortida proveïdes pels ajuntaments.

Els professionals de l’Atenció Primària destaquen que les demandes que els arriben per qualsevol dels diferents canals són gestionades perquè cada persona rebi la resposta adequada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: