Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alfabetització digital és imprescindible per a la recerca de feina i per a les comunicacions

Aquest 29 d’octubre és el Dia Internacional d’Internet.

Internet ha revolucionat molts àmbits i especialment el de les comunicacions d’una manera radical fins al punt d’arribar a convertir-se en un mitjà global de comunicació avui dia quotidià en les nostres vides. L’utilitzem per a gairebé tot, des de compartir un moment enviant un foto a través de missatgeria instantània fins a comprar menjar o algun electrodomèstic, fins a consumir informació d’arreu del món en un sol clic i amb una actualització permanent de continguts. A més, ha evolucionat moltíssim des de la seva creació i, malgrat la seva curta història, es produeixen avenços constants de manera vertiginosa. La pandèmia ha posat de manifest que ser-hi o no ha deixat de ser una opció per convertir-se en una necessitat gairebé obligada.

A Vilafranca, des des fa molts anys, hi ha el Punt TIC Vilafranca Virtual. Actualment es troba a la Fassina, on hi ha ubicat el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca. Es tracta d’un programa i uns espais que tenen com a objectiu posar les tecnologies de la informació i la comunicació a l’abast de tothom a través de l’accés, lliure i gratuït, la formació i l’acreditació de competències TIC. Pertany a la Xarxa Punt TIC, de la Direcció General de Societat Digital del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

La Mercè Marcé és tècnica d’ocupació de l’Ajuntament i responsable del Punt TIC Vilafranca Virtual. Creu que l’alfabetització digital és imprescindible per a la recerca de feina i per a les comunicacions en aquest context de pandèmia.

Des que es va decretar l’estat d’alarma, van haver d’implantar una sèrie de canvis que passaven per substituir la presencialitat en les relacions amb els usuaris i les empreses. Progressivament intenten tornar a la normalitat a l’expectativa de com evoluciona la situació sanitària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: