Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca aprova la congelació de les ordenances fiscals per el 2021

El punt més destacat del Ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca celebrat aquest dimarts de forma telemàtica ha estat l’aprovació inicial de les ordenances fiscals del 2021.

El punt més destacat del Ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca celebrat aquest dimarts de forma telemàtica ha estat l’aprovació inicial de les ordenances fiscals del 2021, és a dir els impostos i les taxes municipals que es pagaran a Vilafranca l’any vinent.

El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, destacava que la crisi provocada per el coronavirus farà difícil quadrar els pressupostos l’any vinent, però des del govern de Vilafranca no s’ha volgut traslladar als ciutadans la problemàtica i per això s’ha optat per congelar els impostos.

Ruiz indicava que amb el diàleg amb les diverses forces polítiques s’ha optat per plantejar algunes bonificacions. En algun cas per millorar la gestió, per exemple en l’ordenança de les terrasses dels bars i restaurants. També es redueixen algunes taxes, com la d’obertura per establiments culturals, o la supressió de les llicències urbanístiques d’obres menors per tal d’afavorir l’activitat de reformes als domicilis.

En l’inici del debat l’alcalde va donar la paraula al representant del PP, Miquel Tarrada, que va intervenir fent ús del ROM, apuntant algunes propostes que havia fet arribar al govern, per afavorir la fiscalitat a les famílies nombroses, entre d’altres.

Per la seva banda el regidor de Ciutadans, Eladio Garcia, apuntava el seu vot favorable a la proposta del govern perquè suposa un respir pels ciutadans.

Ramon Arnabat de VeC apuntava que amb temps suficient havien fet arribar diverses propostes al govern i que del seu conjunt només una petita part es recollien en la proposta. Entre d’altres no s’ha recollit la proposta de gravar amb un increment d’impostos als immobles d’un valor cadastral superior als 300.000€.
Per aquest motiu anunciava el vot en contra.

En nom de la CUP, Maria Ramon, assenyalava la seva proposta d’aplicar un recàrrec del 50% als habitatges desocupats dels grans tenidors, o la bonificació de l’IBI als lloguers de renda limitada. També la fiscalitat progressiva en la taxa de cementiri, a l’Escola de Música o al Complex Aquàtic. Per aquest motiu anunciaven també el vot en contra.

Des del govern, el socialista Francisco Romero, destacava la importància d’equilibrar en un any complicat els ingressos i les despeses, oferint serveis i no oblidant la inversió pública. I fer-ho sense augmentar els impostos.

Per la seva banda la portaveu d’ERC anunciava el vot en contra de les ordenances proposades pel govern. Apuntava que són continuistes respecte anys anteriors i no fan un pas endavant en millores de fiscalitat progressiva, o en l’àmbit ambiental.

Finalment les ordenances es van aprovar amb els vots a favor de JxV, PSC i C’s, l’abstenció de VeC i els vots en contra d’ERC i la CUP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: