Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ACE i la Confraria del Cava celebren una edició virtual del Congrés Internacional

La jornada es va celebrar divendres i va tractar sobre les ‘Noves tècniques per a vells problemes’, amb la participació de més de 300 persones.

Set mesos després del previst inicialment i amb un format virtual, finalment els enòlegs van poder celebrar el seu congrés comprèn el 31è Congrés dels Enòlegs, i el 37è Congrés Internacional del Cava.
La jornada tècnica s’iniciava amb la presentació a càrrec de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del president-degà de l’ACE, Joan Miquel Canals, i el president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu.
Regull remarcava la importància de la figura de l’enòleg en l’elaboració del vins i sobretot, en el paper fonamental en l’increment de la qualitat dels vins.
Eduard Sanfeliu, remarcava la sinergia assolida en un any complicat.
I Joan Miquel Canals destacava la capacitat d’adaptació en aquests temps de pandèmia.
Tot seguit es van iniciar les diferents conferències tècniques d’alt nivell. Entre d’altres hi van intervenir Richard Marchal, professor de la Universitat de Reims, que parlava sobre la ‘Revisió de la metodologia de determinació de l’estabilitat proteica’. Adeline Vignault, investigadora de la Universitat de Bordeus, presentava un estudi de funcionalitat dels tanins o l’italià Piermario Ticozzelli, d’Enartis Wine Tech parlava de ‘La gestió del calci en el vi’ i com evitar la precipitació del bitartrat de Calci.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: