Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La reurbanització de la plaça de l’Oli inicia el projecte de regeneració del centre històric

La intervenció a la plaça de l’Oli servirà com a patró per reproduir a altres espais estratègics del centre de la vila.

El projecte de la Plaça de l’Oli forma part de les actuacions de millora dels espais urbans del Centre de Vilafranca i pretén millorar les infraestructures de la plaça, les condicions d’accessibilitat, i donar continuïtat a la urbanització de la plaça del Vall del Castell i la plaça de la Constitució.

La propera setmana es reiniciaran les obres de reurbanització de la plaça de l’Oli, un cop han acabat els treballs previs de renovació de la xarxa de clavegueram i de la xarxa d’aigua potable per part de l’Empresa Municipal d’Aigües.

Les obres preveuen la substitució del paviment de la plaça, convertint-la en plataforma única, però diferenciant les zones de vianants de les zones de pas de vehicles. El lateral que dona a les façanes del costat del Mercat de la Carn serà exclusiu per a vianants, mentre que l’altra banda conservarà un carril de circulació per als vehicles del veïnat, serveis públics, emergències i per a la sortida de l’aparcament de darrera de la biblioteca Torras i Bages. La nova plaça conservarà l’arbrat actual existent, els fanals vuitcentistes i el monument al bisbe Torras i Bages. Se substituirà el mobiliari urbà i els escocells dels arbres seran permeables i transitables per evitar obstacles per als vianants.

La intervenció a la plaça de l’Oli servirà com a patró per reproduir a altres espais estratègics del centre de la vila i forma part d’un projecte més gran i transversal que vol millorar urbanísticament i en l’àmbit de la mobilitat el centre històric i la seva connexió amb el carrer del Comerç.

El regidor d’Urbanisme Francisco Romero explica que l’objectiu és assajar un model de renovació urbana que afavoreixi la prioritat per als vianants i que es pugui aplicar a altres intervencions al centre de la vila. Per exemple a la plaça del Carme, la plaça Anselm Clavé o, fins i tot, l’ampliació de la vorera del carrer Banys.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, ha destacat que la nova urbanització permetrà donar continuïtat a l’eix comercial de les places Constitució i Vall del Castell cap a la plaça de l’Oli, esdevenint un espai del centre amb «qualitat urbana». A més, el Mercat de la Carn obtindrà noves oportunitats comercials.

La renovació de la plaça de l’Oli és un projecte estratègic que l’equip de govern preveu que generi una major dinamització social, cultural i comercial en ple centre de Vilafranca.

La superfície total de la intervenció és de 921 m2, el pressupost de les obres és de 239.780,32€ i es realitzaran en un termini aproximat de 6 mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: