Divendres, 27 de Novembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local posa 4 denúncies per saltar-se el toc de queda sense justificació

Els agents vetllen pel compliment de les mesures de confinament nocturn fixades pel Govern català davant la segona onada de la Covid-19.

Des d’aquest dilluns a la nit, la Policia Local de Vilafranca ja aixeca actes de denúncia per saltar-se el toc de queda. Els agents vetllen pel compliment de les mesures de confinament nocturn fixades pel Govern català davant la segona onada de la Covid-19. Qui circuli per la via pública entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada sense motiu justificat s’enfronta a una multa de 300 euros, que pot arribar a 6.000 euros segons la gravetat de la infracció.

Durant la primera nit del toc de queda, de diumenge a dilluns, Vilafranca no va aplicar cap sanció i la Policia Local es va limitar a informar de les noves mesures. Des d’ahir a la nit, en canvi, la consigna era clara: es comença a sancionar. Tot i que va ser una nit tranquil·la, sense incidents i amb la major part dels vilafranquins a casa, es van posar un total de 4 denúncies per no respectar el confinament nocturn i no poder-ho justificar.

L’inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, explicava que han reforçat el torn de nit per vetllar pel compliment de la normativa. Els agents tenen un circuit establert per passar per tot Vilafranca i també marcats uns punts especialment sensibles.
Romero també apunta que tenen en compte les persones vulnerables que dormen al carrer.

La Policia Local s’encarrega de circular per l’interior de Vilafranca, mentre ela Mossos d’Esquadra ho fan pel conjunt de la comarca de l’Alt Penedès. Tot i així, la coordinació entre els dos cossos és bona i, si la situació ho requereix, poden actuar de manera conjunta.
Es preparen per un cap de setmana que, coincidint amb la Castanyada i Tots Sants, pot ser que hi hagi més moviment de persones.

Totes aquelles persones que s’han de desplaçar per un motiu justificat, com ara per anar o tornar de treballar, adquisició de productes farmacèutics o cura de persones grans o menors, entre d’altres, és recomanable que portin un document d’autoresponsabilitat com aquest que ha emès el departament d’Interior de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: