Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plantilla de Robert Bosch anima tothom a participar a les mobilitzacions

Els treballadors i treballadores de Bosch Castellet exigeixen que Bosch actuï amb responsabilitat, retiri l’expedient i busqui una solució vàlida per a les 300 famílies.

Els treballadors i treballadores de Robert Bosch a Castellet han emès un comunicat per informar en quin punt es troben les negociacions. Expliquen que es troben en una situació complicada degut a que les dues parts continuen fermes en els seus criteris, la qual cosa va en contra dels interessos dels treballadors i treballadores, pel consum dels terminis legalment establerts. Asseguren que l’empresa ha actuat irresponsablement i de mala fe amb les 300 persones que ocupen la Planta, en primer lloc, per no haver reunit prèviament una “taula industrial” amb participació de l’alta gerència, representació Sindical i administracions de l’àmbit de Catalunya i de l’Estat, per trobar possibles solucions industrials, amb caràcter d’urgència, que poguessin omplir la manca d’ocupació, o així mateix explorar possibles inversors i / o compradors que poguessin donar ocupació. En segon lloc, creuen que l’Empresa ha incomplert els acords de segregació recollits a l’annex 10 del Conveni Col·lectiu, on estableix que prèviament a l’aplicació d’una situació tan greu com la d’un tancament, hi ha passos previs a dur a terme. Per tot això la Plantilla de Bosch Castellet exigeix que Bosch actuï amb responsabilitat, retiri l’expedient i busqui una solució vàlida per a les 300 famílies. Actualment, estan pendents, diuen, de celebrar una reunió telemàtica entre la representació sindical, l’empresa i les Conselleries d’Empresa i Treball. Així mateix dimarts, també via telemàtica, es farà una altra reunió on participaran entre d’altres la gerència de la divisió Electrical Drivers, a la qual pertanyen, el Comitè Europeu, la direcció de Bosch Espanya i representació del Comitè de Bosch Castellet.
Paral·lelament, la Plantilla de Bosch Castellet continua amb el seu procés de mobilització i conviden a la participació popular per posar de manifest i exigir la desindustrialització de la nostra comarca, en la concentració d’aquest dissabte a les 11.00h. a Santa M. i els Monjos, així com en totes aquelles altres que s’estan preparant de cara a la propera setmana.
Les actuacions previstes per als propers dies és, com ja es va anunciar dijous, jornada de vaga durant tota la propera setmana així com els dies 13, 14 i 15 d’octubre. A més el dia 7 es farà una assemblea informativa a les 10 del matí a l’aparcament de la fàbrica i es tallarà la carretera N-340 entre les 11 i les 12 del matí. El dia 9, encara per confirmar, es preveu fer una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: