Divendres, 27 de Novembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La nit de dissabte a diumenge s’endarrereixen els rellotges una hora per l’horari d’hivern

Com és habitual cada últim cap de setmana d’octubre, a les 3 de la matinada de diumenge s’hauran d’endarrerir una hora els rellotges per adaptar-se a l’horari d’hivern que estarà en vigor fins a finals del proper mes de març

D’aquesta manera, a les 3 de la matinada es passarà a les 2 i es guanyarà una hora addicional a la jornada de diumenge. Es farà clar més aviat i, com a contrapartida, es farà fosc també més d’hora.

El canvi d’horari tant d’hivern com d’estiu és una qüestió controvertida des de fa anys i, en els últims temps, s’ha discutit la seva idoneïtat des de diversos sectors. Fins i tot, la Unió Europea va plantejar la possibilitat d’eliminar aquesta tradició encaminada, a priori, a reduir despeses econòmiques energètiques.

La decisió d’eliminar el canvi d’hora, però, no s’ha adoptat encara a l’espera d’un posicionament més clar per part dels països que formen part de la Unió Europea. D’aquesta manera, la nit de dissabte a diumenge s’hauran d’endarrerir els rellotges i adaptar-nos a l’horari d’hivern durant els propers cinc mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: