Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La meitat de la població no pot accedir a un lloguer sense destinar-hi menys del 30% del sou

ERC, en una roda de premsa que va fer ahir dilluns, explicava que una de les conclusions de la fase 1 del Pla Local d’Habitatge és que la meitat de la població de Vilafranca no pot accedir a un lloguer mitjà, que actualment ronda els 650€, sense destinar-hi menys del 30% del seus ingressos.

Fa uns dies que el govern local va fer públiques les conclusions de la fase 1 del Pla Local d’Habitatge. Es tracta d’un document que mostra la situació actual de l’habitatge a Vilafranca i fa una diagnosi del sector per prendre-ho com a base per a la presa de decisions en les següents fases del Pla.

El document també constata, diuen els republicans, que a Vilafranca hi ha poca presència d’habitatge de lloguer, que des de l’any 2012 no hi ha hagut cap promoció d’habitatge de protecció oficial, i una altra dada, de 2017, fa referència a l’existència de 900 pisos buits existents a la vila.

La regidora d’ERC, Mònica Hill, criticava que amb aquestes dades el govern no faci polítiques públiques d’habitatge.

També apunten que es tracta d’un document que s’ha redactat, segons el seu punt de vista, sense respectar el compromís de participació ciutadana ni el compromís de supervisió per part dels membres de la comissió d’habitatge, de la qual en formen part, entre d’altres, els representants dels partits polítics.

Mònica Hill explicava que la regidoria d’Habitatge ha convocat 4 reunions virtuals als diversos sectors implicats en la redacció del pla. Les primeres d’aquestes trobades diuen que han tingut una durada mínima, han estat de petit format i amb una participació molt baixa.

Des d’ERC demanen al govern que es posi les piles en aquest àmbit, i que activi per aquest 2021 polítiques actives de foment de l’habitatge assequible, amb una clara dotació pressupostària. A més, afegeixen que l’habitatge serà un dels temes claus per ERC en la negociació dels pressupostos per al 2021.

Des de l’equip de govern, donaran més detalls sobre el Pla en una roda de premsa la setmana vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: