Dijous, 29 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat inverteix més d’un milió d’euros en connectar la comarca amb fibra òptica

Es tracta d’una inversió d’1.200.000 euros que serviran per estendre 19,6 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 150 ja existents a l’Alt Penedès, i permetran connectar quatre municipis

Aquest dimarts, Torrelles de Foix era l’escenari de la presentació del projecte que servirà per a connectar amb fibra òptica el tram que va de Vilafranca a Pontons. La presentació va comptar amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que va explicar que es tracta d’una inversió d’1.200.000 euros que serviran per estendre 19,6 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 150 ja existents a l’Alt Penedès, i permetran connectar quatre municipis nous: Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Pontons i Pacs del Penedès. Puigneró va parlar de la importància d’aquesta connectivitat.

Per la seva banda, el delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, destacava la rellevància de connectar els municipis de la comarca per a mantenir les empreses al territori i portar-ne de noves.
Regull afegia que actualment l’Alt Penedès està patint una problemàtica de deslocalització d’empreses i d’una taxa d’atur elevada i per això és tan important aquest projecte. A l’acte de presentació també eren presents l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès i el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, que coincidien a dir que amb el confinament els petits municipis de l’Alt Penedès han notat un increment de població i és que molta gent està apostant per teletreballar des de localitats més petites i canviar així de domicili en favor dels pobles de la comarca.
El projecte de desplegament de la fibra òptica en el tram Vilafranca – Pontons està en fase de disseny, ja s’ha aprovat el pressupost i, si tot va sobre el previst, cap a finals de l’estiu del 2021 les empreses operadores ja podran empalmar-se a aquesta xarxa per oferir servei als veïns i empreses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: