Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació ha presentat el Pla d’Equipaments Culturals encarregat per l’Ajuntament de Gelida

La Diputació ha presentat el Pla d’Equipaments Culturals encarregat per l’Ajuntament de Gelida

El Pla recull l’estat actual dels equipaments culturals a Gelida, i marca algunes de les accions a fer en els propers anys. S’ha detectat una manca d’inversió en manteniment en els darrers anys.

Els tècnics de la Diputació de Barcelona han presentat el nou Pla d’Equipaments Culturals de Gelida, encarregat per la Regidoria de Cultura per fer una anàlisi de la situació dels equipaments al municipi. Un document tècnic on es reflecteix la realitat dels equipaments culturals del municipi i defineix les estratègies i objectius a seguir, establint prioritats en els equipaments patrimonials, descrivint les necessitats de canvi o millores més urgents i un calendari d’actuacions a fer en cada edifici en tres fases.

En la presentació els tècnics subratllaven que els equipaments culturals de Gelida, tot i que s’emmarquen en els estàndards del Pla d’equipaments culturals de Catalunya 2010-2020, presenten una mancança greu de manteniment i, fins i tot, incompleixen la normativa de seguretat i accessibilitat, com és el cas del Centre d’Iniciatives Culturals.

En l’anàlisi, es destaca la necessitat de traslladar la Biblioteca, que actualment no compleix amb la dimensió que marca el mapa de lectura pública de Catalunya, o el pressupost que es destina a cultura, un percentatge menor en termes comparatius que altres municipis, de les mateixes característiques, de la demarcació de Barcelona.

La previsió que es marca en el Pla per assolir els objectius és augmentar la participació en la gestió dels equipaments, fomentar la sostenibilitat, reforçar l’oferta cultural i fer una inversió sostinguda en els diferents equipaments culturals durant els pròxims 20 anys, per pal·liar la manca d’inversions feta durant anys.El Pla d’Equipaments Culturals es pot consultar a la web municipal: www.gelida.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: