Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La càpsula del temps de la festa major de Vilafranca ja ha estat clausurada

Es clausura la càpsula del temps de la festa major, que ha convidat a reflexionar sobre la suspensió de la festa a causa de la pandèmia.

Aquest dissabte va tenir lloc a la FECA l’acte de clausura de la càpsula del temps de la festa major de Vilafranca. La càpsula del temps ha estat una iniciativa de la Fundació Privada Futura Penedès i ha comptat amb el suport dels administradors i administradores de la Festa Major.

A mitjans d’agost, Futura Penedès va fer una crida, sobretot adreçada als nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, per participar d’aquesta iniciativa amb la voluntat de recollir les sensacions dels més joves envers la suspensió de la festa major a causa de la pandèmia. Unes reflexions que seran recuperades d’aquí a vint anys per rememorar una festa major completament atípica.

Es van repartir uns dossiers amb propostes d’activitats, com pintar elements festamajorencs o adreçar una carta als administradors de la festa major del 2020.

La càpsula inclou més d’un centenar de dossiers omplerts per nens i nenes de Vilafranca, però també molts altres elements sobre aquesta festa major estranya i irrepetible preparats pels administradors, la majoria de balls de la festa major, les colles castelleres o els falcons, entre d’altres. També Ràdio Vilafranca i Penedès TV hi han contribuït amb un USB amb els continguts de la festa major emesos aquest any.

D’altra banda, tot aquest material ha estat digitalitzat per a ser conservat en bon estat.

En nom dels administradors, Pablo Sancho explicava que els hi havia semblat una iniciativa interessant.

Sancho també comentava que els administradors s’han pres un temps de descans i que estan a l’expectativa de cara a començar a organitzar la festa major de l’any que ve.

La voluntat és que la càpsula del temps s’obri l’1 de setembre de 2040.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: