Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capella de Sant Joan acull una exposició fotogràfica sobre el rol de la dona al món rural

A principis del segle XX, a més de de la cura de la llar i dels infants, les dones marxaven a treballar a indústries tèxtils, al camp o com a serventes a cases de persones riques

‘Dones Invisibles?’ és la nova exposició que es pot visitar a la capella de Sant Joan des del passat 15 d’octubre. L’exposició arriba de la mà de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Municipal de Vilafranca i pretén mostrar el paper de les dones al món rural de la Catalunya de principis del segle XX. Segons explica el director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, Josep Maria Masachs, les dones tenien un paper secundari però eren imprescindibles per al desenvolupament de la societat.

A més de de la cura de la llar i dels infants, les dones marxaven a treballar a indústries tèxtils, al camp o com a serventes a cases de persones riques. L’exposició està formada per 27 fotografies que recullen diferents aspectes del món de les dones i que van des de la infantesa fins a la vellesa. La majoria de les dones fotografiades són penedesenques però també n’hi ha d’altres parts del territori català.

La inauguració es va fer coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural i va comptar amb la presència del regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Ricard Rafecas i el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch.

Aquesta exposició és el complement d’un llibre que es presentarà el proper dia 29 i en el que es poden trobar al voltant de 70 fotografies. L’exposició ‘Dones Invisibles?’ es pot visitar a la capella de Sant Joan fins el proper 8 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: