Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de vacunació de la grip arriba a espais alternatius als CAP a diferents municipis

La campanya de vacunació de la grip s’està desenvolupant en alguns municipis de l’Alt Penedès en espais alternatius als consultoris mèdics.

És el cas de Santa Margarida i els Monjos, on les vacunes s’estan fent des de dilluns a les instal·lacions del Molí del Foix.

D’aquesta manera, el CAP dels Monjos pot mantenir la seva activitat presencial habitual sense l’alteració que suposaria assumir també la campanya de vacunació de la grip. Les proves PCR també s’han traslladat al Molí del Foix en franges horàries diferents i sempre garantint les mesures d’higiene i seguretat per evitar la propagació del coronavirus.

La infermera de l’Equip d’Atenció Primària del Penedès Rural Maria Montserrat explica que la campanya de vacunació de la grip ha començat molt bé per la bona resposta de la població. El primer dia es van vacunar més de 140 persones i el segon més de 80.

Durant aquesta primera etapa de la campanya es prioritza la vacunació de les persones majors de 60 anys i les persones que pertanyen a col·lectius vulnerables per a les quals està indicada la vacunació.

També els treballadors i treballadores dels serveis essencials, inclòs el personal de les escoles.

La campanya d’aquest any està condicionada pel coronavirus. Per aquest motiu, l’objectiu és augmentar les cobertures de vacunació contra la grip especialment en el personal sanitari i sociosanitari, gent gran i persones de qualsevol edat amb condicions de risc. L’objectiu és protegir les persones més vulnerables a la grip, disminuint al màxim la incidència de la malaltia en aquests grups diana, que en gran part coincideixen amb els de la Covid-19, i contribuir a reduir l’impacte sobre la pressió assistencial.

Per vacunar-se contra la grip es pot demanar cita a través dels canals habituals. Els horaris de vacunació s’aniran adaptant a la demanda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: