Dilluns, 8 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 30èna edició de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès arrenca aquest cap de setmana

Dissabte hi haurà una primera representació a Cal Bolet, a Vilaframnca, i diumenge una segona Les Gunyoles. Ha estat un any complicat a causa de les dificultats provocades per el coronavirus.

A la sala de plens del Consell Comarcal s’ha fet aquest dimarts la presentació de la 30èna edició de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès, que organitza un any més la GATAP, la coordinadora de Grups de Teatre Amateur de l’Alt Penedès, i que engega ja aquest cap de setmana amb representacions a Vilafranca i a Les Gunyoles.

Malgrat les dificultats que ha comportat organitzar aquesta edició donades les limitacions arran de la pandèmia, des de la GATAP comenten que han previst fer dues tandes de representacions. Una corresponent a l’any 2020, i l’altra que es farà els primers mesos de l’any 2021. Pere Joan Ullate, com a portaveu de la GATAP, explica que faran 9 representacions aquests propers mesos, i 16 de cara al proper any.

Una de les principals complicacions l’han patit els grups de teatre, que han tingut dificultats per poder-se trobar i fer els assajos. Això comportarà que molts dels grups que participen enguany a la roda representaran l’obra que feien la temporada passada.

Ullate posava l’accent en el fet que els grups tenien ganes de tornar a fer teatre, i que han tingut també una bona resposta dels ajuntaments. Tot i que algun ajuntament s’ha donat de baixa, aquesta edició compta amb dos municipis que fins ara no hi havien participat mai.

Des de la GATAP recorden també que s’aplicaran totes les mesures relacionades amb la COVID, com ara els gels gels hidroalcohòlics, l’ús de mascaretes entre el públic i els aforaments reduïts. Ullate comenta també que després de l’experiència positiva de fa dues setmanes amb la celebració del Festival Escena Penedès, que es va fer Casal de Vilafranca, s’ha demostrat que es pot fer teatre amb seguretat.

La 30èna edició de la roda de teatre de l’Alt Penedès arrenca aquest cap de setmana, amb una doble proposta. Dissabte a les 8 del vespre es podrà veure al teatre Cal Bolet l’obra ‘La Deessa de les Pells’, a càrrec del grup vilafranquí Magret. I diumenge a les sis de la tarda, al local de Les Gunyoles, el grup d’Avinyò Nou Pirandó 84 representarà ‘Políticament incorrecte’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: