Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja està en vigor el toc de queda, que a Catalunya s’aplica a partir de les deu de la nit

Els principals aspectes que comporta aquesta mesura excepcional són el confinament a casa de deu de la nit a les 6 del matí de l’endemà.

Els principals aspectes que comporta aquesta mesura excepcional són el confinament a casa des de les 10 de la nit a les 6 del matí de l’endemà. El comerç i actes culturals, esportius, o restaurants amb menjar per emportar han de tancar a les nou de la nit, tot i que la prestació de serveis de restauració a domicili serà a les deu. Finalment, les activitats culturals i espectacles públics podran finalitzar a les deu de la nit i es permetrà el retorn dels assistents entre les deu i les onze.

Les mesures són d’aplicació per a tothom a Catalunya. Policies locals i mossos d’esquadra s’encarreguen de la vigilància, inspecció i control. De moment el termini de les mesures és per 15 dies. Hi ha algunes excepcions al confinament. Per exemple per desplaçament per assistència sanitària, per anar a la farmàcia més propera o al veterinari. També els desplaçaments de treballadors per anar i tornar al centre de treball, si no pot ser telemàticament. Per els serveis sanitaris i socials o per el retorn al domicili o d’activitats culturals. Una altra excepció és el desplaçament per tenir cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables, incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional.

I per la cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 del matí), amb desplaçament individual proper al domicili, o per altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

Finalment també pel retorn al lloc de residencia habitual o per el transport de mercaderies i per travessar Catalunya, si origen i destí son a fora. Les gasolineres son serveis essencial i la reposició de botigues es pot fer a la nit.

Precisament en relació a les benzineres que tenen també botiga, des del Serveis Penedès el seu responsable, Josep Vives, ens comentava que ja la setmana passada van començar a tancar de de les 10 de la nit a les 7 del matí. Explica que és una situació que els ha afectat ja que tenien força moviment de clients entre les 10 de la nit i la 1 de la matinada.

Ara hauran de tancar a les 9 del vespre, per tal que la persona que tenen treballant pugui tornar a casa seva; i apunta que estant pendents també del que els faci arribar el Gremi d’Estacions de Servei de Catalunya, per veure què poden i què no poden fer. Remarca que aquestes decisions s’estan prenent amb menys de 24 hores de marge per tal que els establiments afectats es puguin adaptar. Ja va passar amb els restaurants, ara ha passat amb les botigues d’alimentació, i les benzineres encara no hi tenen clar.

Vives explica també que pel que fa al consum de combustible ja van notar una baixada molt important durant l’estat d’alarma, i que ara s’havia començat a recuperar. Malgrat que sense arribar als nivell anteriors, ja que hi ha menys mobilitat.

De moment es van adaptant a la situació i mantenint el servei tant a la benzinera com a la botiga amb les restriccions que es van aplicant en cada moment.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: