Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC recorda els 80 anys de l’afusellament de Companys i banderes a mig pal a l’Ajuntament

ERC ha fet un homenatge a les 7 del matí davant del monument a Lluís Companys, i l’Ajuntament ha posat les banderes a mig pal

A les 7 del matí, com fan cada any, membres d’Esquerra Republicana de Catalunya a Vilafranca s’han concentrat a la Rambla de la Girada davant del monument a Lluís Companys per recordar els 80 anys de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys. Allà han llançat uns coets a mena de salves d’honor i una ofrena floral.

El grup municipal d’ERC a Vilafranca presenta una moció en el ple del proper dimarts per commemorar durant el 2021 el 90è aniversari de la proclamació de la República i per reivindicar les figures vilafranquines que van ser claus en la transformació de la ciutat durant el període republicà.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vilafranca adherint-se a la declaració de dol a tot Catalunya per avui 15 d’octubre per part del Govern de la Generalitat, amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, ha posat un crespó negre a la senyera que oneja al balcó de la Casa de la Vila i les banderes situades al terrat onejaran a mig pal durant tot el dia.

Segons la nota que ha fet pública l’Ajuntament de Vilafranca, es vol recordar que el president Companys va ser afusellat al castell de Montjuïc el 15 d’octubre de 1940 i d’aquesta manera retre homenatge a la seva memòria i recordar la injustícia d’aquell crim.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: