Dissabte, 28 de Gener de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entren en marxa les noves mesures restrictives decretades per contenir el coronavirus

En el nou context, el Mercat dels Dissabtes continuarà amb tancament perimetral i l’aforament controlat al 30%, però amb la totalitat de parades.

Les noves mesures, que s’allargaran de moment 15 dies, passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana, de divendres a les 6 del matí a les 6 del matí de dilluns. Tampoc es podrà entrar i sortir de Catalunya cap dia de la setmana. Altres mesures destacades són que s’aturen presencialment els esdeveniments culturals, l’activitat esportiva i les activitats extraescolars.

A Vilafranca, el Mercat dels Dissabtes continuarà amb tancament perimetral i l’aforament controlat al 30%, però amb la totalitat de parades. La gran diferència és que no hi podrà venir a comprar clientela de la comarca.

El mercat seguirà comptant amb un tancament perimetral per zones, amb controladors d’accessos, per tal de no sobrepassar l’aforament permès. Tot i així, es reincorporen la totalitat de parades, però amb mesures més restrictives.

El paradista Andreu Alari explica que a Vilafranca solen rebre molta gent de la comarca i, sobre les limitacions que s’apliquen al mercat, explica que el més difícil de gestionar són les esperes de la clientela.

El mercat seguirà comptant amb un tancament perimetral per zones, amb controladors d’accessos, per tal de no sobrepassar l’aforament permès. Tot i així, es reincorporen la totalitat de parades, però amb mesures més restrictives.

Les repercussions de les noves mesures dictades per la Generalitat han implicat també l’ajornament de la 10a edició del Most Festival, que es trasllada al mes de juny del 2021. Xavier Fornos és el director del Vinseum i del Most.

Els museus, arxius i sales d’exposicions podran obrir al 33%, mentre que les biblioteques només podran oferir el servei de préstec.

Encara en matèria cultural, el Festival Hivernacle també s’ajorna amb la voluntat de reprogramar les propostes. Pel que fa a la programació de Cal Bolet i l’Auditori, s’ajornen els espectacles ‘Mixed Bill’ del Ballet de Barcelona que es feia aquest diumenge, ‘El circ dels impossibles’ del Mag Stigman previst pel 8 de novembre i ‘Jorn’ que s’havia de fer el proper diumenge 13 de novembre. Provisionalment s’ha aturat la venda de ‘Mili KK’, ‘Ovidi 25’ i ‘Un dia qualsevol’.

D’altra banda, han hagut de tancar els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals. Les noves mesures afecten, a més, els comerços de més de 800 metres quadrats que hauran de tancar, sempre que no siguin d’alimentació i serveis essencials. El petit comerç podrà continuar obrint com fins ara, amb un aforament del 30%. S’aturen presencialment també totes les activitats extraescolars, tot i que s’exclouen les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla.

Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials i a partir de batxillerat s’opta per un model híbrid que combina la presencialitat amb el teleestudi. També afecta formació professional, que serà telemàtica sempre que sigui possible. Els universitaris continuaran fent les classes de manera virtual.

Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es preveuen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d’octubre i l’1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: