Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats, satisfets de l’acord econòmic a Bosch i l’allargament de termini pel tancament

Robert Bosch a Castellet tancarà finalment portes el 30 de novembre de 2021, després dels acords assolits la nit de dijous a divendres entre sindicats i empresa després de llargues negociacions

Recordem que el període de negociacions s’havia acabat la setmana passada i es va acordar allargar-lo una setmana més per mirar d’arribar a acords.

Divendres al migdia, els representants de CCOO i UGT a l’empresa explicaven que s’estava fent assembles i votacions amb els treballadors de cara a ratificar o no l’acord assolit. Carlos Teruel, d’UGT i Josep Anton Llenas, de CCOO, explicaven que la nit de dijous a divendres ha estat molt llarga i amb tenses negociacions, però es mostraven satisfets. Conscients que l’objectiu de revertir la decisió de tancament era impossible, el seu principal objectiu era assolir les millors condicions possibles per als treballadors; i d’altra banda mirar d’allargar el tancament per tal de donar marge a que alguna de les propostes sobre la possible reindustrialitzció de les instal·lacions pugui concretar-se.

Per al seva banda, Josep Anton Llenas remarcava que l’acord a nivell econòmic era un bon acord, i sobre tot posava en relleu també la creació de la taula per la reindustrialització que aplega representants dels treballadors, la direcció i la Generalitat.

Ara han de sortir un primer grup de 50 treballadors, de manera voluntària, i els 250 restants poden esperar fins 30 de novembre de 2021 a veure com evoluciona la situació.

A nivell general, aquestes primeres 50 sortides voluntàries tenen un plus addicional de 10.000 € que s’ha de fer efectiu abans del 15 de desembre. Després hi ha diferents col·lectius que es poden acollir a les indemnitzacions. Els menors de 50 anys tenen 50 dies per any treballat sense topall salarial i una paga lineal de 1.400 € per any treballat. Entre els 51 i els 54 anys, reben 50 dies per any treballat, sense topall salarial i una paga lineal del 2.200 € per any treballat; i finalment els majors de 55 anys un pla de prejubilació amb el 71% del salari brut fins els 63 anys i revalorització anual de l’1%.

Els treballadors van aturar la vaga que tenien convocada ja fa uns dies, i aquesta setmana han tornat a treballar amb normalitat. Al llarg d’aquest divendres s’han d’acabar de fer les votacions, i l’acord, si és ratificat, serà efectiu a partir de dilluns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: