Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els clubs de lectura enceten la temporada reivindicant la figura de Joan Perucho

Els clubs de lectura resten a l’expectativa de com evoluciona la situació sanitària i temen haver d’interrompre el curs.

Aquest dimarts al vespre, el Claustre de Sant Francesc va acollir l’acte inaugural d’aquesta nova temporada dels clubs de lectura de la Biblioteca Torras i Bages. El llibre escollit com a primera lectura ha estat «Les històries naturals» de Joan Perucho, com un homenatge al seu autor en l’any del centenari del seu naixement. L’acte comptava amb el director de la biblioteca Daniel Garcia, i l’Elvira Mestres, conductora dels clubs de lectura.
Garcia creu que cal reivindicar els autors clàssics.
Mestres apuntava que resulta molt enriquidor compartir lectures en un espai públic com la biblioteca.

A més, l’Institut d’Estudis Penedesencs lliura a la Biblioteca Torras i Bages un exemplar del llibre “Xaconín: un diari de guerra d’un soldat reialista d’Albinyana amb pròleg de Joan Perucho, Julià Guillamon, Ramon Arnabat, Joan Anton Ventura i Ramon Marrugat. Aquest llibre acaba de ser editat per Scripta, la Universitat de Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrrat, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs, que el 1993 ja havia publicat “La llibreta de Xaconín. Dietari d’un soldat reialista del Penedès”. Joan Perucho havia escrit sobre la troballa d’aquesta llibreta-dietari a un article de La Vanguardia l’any 1967. La presidenta de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Dolors Garcia, reivindicava a Perucho com un autor molt prolífic que conreava diversos gèneres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: