Dissabte, 21 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els bars i restaurants troben precipitada i radical la mesura d’obligar-los a tancar

El govern tancarà els bars i restaurants a Catalunya durant 15 dies, que a partir de la nit de dijous a divendres, només podran servir menjar per endur. És una de les noves restriccions que s’allargaran dues setmanes arreu del territori amb l’objectiu de frenar l’augment de contagis dels darrers dies, segons demostren les últimes dades del coronavirus.

El sector de la restauració entén que cal prendre decisions, però la troben precipitada i radical. El gerent del restaurant Mussonades de Vilafranca, Jaume Mussons, la qualifica de ‘dràstica’ i considera que es podrien prendre altres mesures.

El Daniel Cercós, propietari del Cèntric gastro bar, també coincideix en qualificar aquesta mesura d’excessiva. Recorda que el sector ja va haver de tancar dos mesos i mig i pateix per si molts establiments ho aguantin una segona vegada. Al mateix temps, Cercós no descarta que el tancament s’allargui més de 15 dies i reivindica l’hosteleria com a segura.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, ja ha avançat que recorreran la mesura al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i demanen un pla de rescat del sector. També demana ajudes el gerent del Mussonades, Jaume Mussons.

A banda del tancament de restaurants, el Procicat ha aprovat limitar l’aforament dels comerços al 30%. També hi haurà d’haver controls de l’aforament en temps real als comerços de més de 400 metres o centres comercials, a excepció de la venda de productes de primera necessitat. Aquesta limitació d’aforament també afectarà els mercats ambulants i les activitats esportives. Els locals esportius com els gimnasos es limitaran al 50% i amb cita prèvia.

A més, se suspendran congressos, convencions i fires, i es tancaran les sales de jocs. També es tancaran parcs i jardins a les vuit del vespre i no podran obrir els establiments d’oci infantil.

Es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica, excepte les perruqueries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: