Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple del Consell Comarcal aprova una moció en rebuig de la inhabilitació de Quim Torra

També s’ha aprovat el Pla d’Igualtat de Gènere de l’Alt Penedès 2020-2024 amb 32 vots a favor

El passat dijous va tenir lloc, de manera telemàtica, el ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Un ple que, després d’aprovar l’acta de la sessió anterior, va presentar una proposta des de l’àrea d’atenció a les persones. Es tractava del Pla d’Igualtat de Gènere de l’Alt Penedès 2020-2024. El vicepresident del CCAP de l’àrea d’atenció a les persones, Jordi Ferrer, va ser l’encarregat d’explicar el pla i els seus objectius. Uns objectius que passen per convertir el pla en un full de ruta que detecti quines són les necessitats del territori en matèria d’igualtat garantint el compromís amb la igualtat, l’acció contra la violència de gènere, la transmissió d’una cultura igualitària així com el reconeixement del lideratge i participació de la dona. El pla d’igualtat es va aprovar amb 32 vots a favor.

L’altre punt destacat a l’ordre del dia era la moció de rebuig a la sentència del tribunal suprem que inhabilita Quim Torra. El portaveu de la CUP, Isaac Ruana, va mostrar el seu suport a la moció i va titllar la sentència ‘d’atac contra la llibertat d’expressió’ i va afegir que es tracta d’una persecució política per impedir el dret a l’autodeterminació.
Va continuar la ronda d’intervencions el socialista Francisco Romero expressant que el PSC, com ja ha fet en altres ocasions, no votaria. Tot i que estan d’acord que és un final molt trist per un president només pel fet de penjar una pancarta.
Per la seva banda, Pol Pagès d’ERC va dir que aquests són uns fets molt greus i que evidencien que no vivim en un estat democràtic. Davant d’aquest atac, continuava, es refermen en la lluita per la llibertat de Catalunya.
La darrera intervenció la va fer el grup de Junts amb Jordi Torné com a portaveu. Torné va parlar de dues pandèmies: la de la Covid19 i la del ‘nacionalisme espanyol que ens vol ofegar’.

Tot seguit es va procedir a les votacions. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de CUP, Junts, En Comú Guanyem i ERC. Van resultar 25 vots a favor, cap abstenció i cap vot en contra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: