Dimarts, 18 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PDeCAT demana replantejar les polítiques de confinament a la Vegueria del Penedès

Des del Partit Demòcrata de la Vegueria del Penedès demanen al Govern de la Generalitat un replantejament de les polítiques del confinament d’aquesta setmana.

Entenem que la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 ha de ser la prioritat, però el mateix temps cal tenir present la idiosincràcia del territori català. En el cas de la Vegueria del Penedès, les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) del territori presenten dades diferenciades quantitativament, respecte als límits de rebrot que han determinat les noves polítiques de confinament. Des del Partit Demòcrata de la Vegueria Penedès creiem que el Govern de la Generalitat hauria de tenir les mateixes actuacions que va tenir durant l’estiu a les Terres de Lleida. Confinant en grau major els municipis de les ABS que presentaven les dades més elevades de contagi. No pot ser que a municipis d’algunes ABS de la Vegueria del Penedès, les dades siguin contingudes i la seva activitat gastronòmica i comercial quedi reduïda a zero. Cal tenir la capacitat d’adaptar les polítiques de confinament a les realitats territorials que presentin dades negatives, però al mateix temps tenir les capacitat de diferenciar els municipis de les ABS que tenen un comportament normal. El sistema econòmic i comercial del país està tocat i a vegades costa d’entendre que en alguns municipis que no tenen risc de rebrot se’ls apliqui polítiques de confinament de realitats on la situació és complicada. Per tot això, demanem ma esquerra al govern per tal de no perjudicar el sistema comercial dels nostres municipis, que presenten dades que permetrien continuar a la normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: