Dimarts, 24 de Novembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Centre Cultural acull la presentació de la recerca de la Festa de Santa Llúcia de Gelida

El Centre Cultural acull la presentació de la recerca de la Festa de Santa Llúcia de Gelida

L’any 2018 es va fer el treball de camp per recollir les dades que composen l’estudi que es presenta aquest divendres sobre una de les festes més rellevants de Gelida.

Aquest divendres 16 d’octubre es farà al Centre Cultural de Gelida la presentació de la recerca etnològica de la Festa de Santa Llúcia de Gelida, a càrrec de l’antropòleg Jordi Montlló i de la coordinadora de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, Àngels Travé, dins la programació de les activitats culturals del Club de Lectura de la Biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida. Aquesta presentació forma part del programa Cultura Viva que té per objectiu donar a conèixer a la comunitat que ha estat objecte d’estudi els resultats de les recerques realitzades.

La recerca es va fer l’any 2018 i el treball de camp i observació de la festa el 13 de desembre.

La Festa de Santa Llúcia de Gelida se celebra des de 1855 amb la única interrupció dels anys de la Guerra Civil espanyola i és una de les més antigues d’aquestes característiques que es coneix a Catalunya i amb més continuïtat en el temps.

L’element principal de festa és l’elaboració de l’escudella dels pobres que es reparteix davant de l’església un cap acaba l’ofici. A Gelida aquest ritual patrimonial festiu es fa el 13 de desembre, per Santa Llúcia, dins el cicle nadalenc.

Les places per assistir a la presentació són limitades i cal fer inscripció a la Biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida. La presentació es gravarà i el vídeo estarà en obert als web de l’Ajuntament de Gelida i de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: