Dijous, 22 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diversos municipis de l’Alt Penedès han augmentat la seva població arran de la pandèmia

El perfil de nouvinguts és sobretot de gent que busca la tranquil·litat d’una residència al camp ara que s’ha establert el teletreball a la majoria d’empreses.

Una de les principals conseqüències que ha comportat la pandèmia del coronavirus és que la gent busqui alternatives als pisos i a les ciutats per a viure. La tendència està sent canviar de domicili en busca d’un espai més obert i en contacte amb la natura. Així ho han notat en les xifres de població municipis com Font-Rubí o Torrelles de Foix. L’alcalde de Font-Rubí, Xavier Lluch, explicava que la pandèmia ha portat un increment de població, ara tenen 120 persones més empadronades respecte l’any passat. Moltes segones residències han passat a ser la primera vivenda.

A Torrelles de Foix també han notat un augment de població no només vinguda de l’àrea metropolitana de Barcelona sinó de municipis més grans de la mateixa comarca. El perfil de nouvinguts és sobretot de gent amb edats compreses entre els 35 i 50 anys que busca la tranquil·litat d’una residència al camp, segons explicava el regidor de Medi Ambient i Serveis Externs de l’Ajuntament de Torrelles de Foix, Jordi Torné. Torné explicava que l’increment de població s’ha notat sobretot en el padró i en l’impost de plusvàlua, entre altres qüestions.

Fa 5 anys, Torrelles havia arribat a perdre població perquè la gent marxava a Vilafranca a viure. Però ara, en plena pandèmia, han vist com la situació es revertia completament i en els darrers mesos han augmentat un 6% el padró, el que representa un increment de 140 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: