Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Consells de pediatria davant l’arribada dels refredats i l’alerta per la Covid-19

L’inici del curs escolar després de sis mesos sense trepitjar les aules se solapa ara amb la baixada de les temperatures, una època en què els refredats sovintegen entre els més petits.

En una situació d’emergència sanitària com la que vivim és important la detecció ràpida de la Covid-19 però també ho és evitar el col·lapse dels equipaments de salut i els seus professionals.

La pediatra Emma Duran explica que els mocs acompanyats d’una mica de tos o mal de coll no han de fer saltar les alarmes. Però és important posar-se en contacte amb el Centre d’Atenció Primària quan, a més de la tos o el mal de coll hi ha febre; quan hi ha febre i diarrea; o, sobretot, en els nens i nenes més grans, quan es produeixen alteracions de l’olfacte.

Duran destaca que els nens no són grans transmissors del coronavirus i que no solen manifestar quadres simptomàtics greus associats a aquesta malaltia.

Des del Servei de Pediatria de l’Alt Penedès recomanen a les famílies que donin d’alta als nens i nenes a l’espai personal de salut digital La meva salut, on poden accedir a la informació de salut, fer consultes als professionals i realitzar tràmits de manera senzilla, segura i confidencial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: