Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bona qualitat i escassa producció marquen la verema de la D.O. Cava aquest 2020

La positiva col·laboració amb el sector i l’increment de recursos han estat claus per a garantir el compliment de les exigents normatives de qualitat que requereix la D.O. Cava.

El Consell Regulador del Cava va declarar el tancament de la verema per al Cava el 5 d’Octubre. La verema del 2020 acaba amb uns raïms de bona qualitat però amb una sensible caiguda de la producció per l’afectació del míldiu en algunes zones, i per la limitació del rendiment de 10.000 quilos per hectàrea aprovada per unanimitat pel Consell Regulador per a aquesta campanya. Segons dades dels Serveis Tècnics del Consell, s’estima una disminució de la producció global de la Denominació d’Origen de l’entorn d’un 25% de mitjana respecte a la de 2019, adquirint una especial incidència a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, així com en les vinyes d’agricultura ecològica.

Així doncs, la verema de la D.O. Cava ha estat de 240 milions de quilos de raïm, davant els 322 milions de l’any passat.

Destacar la xifra rècord de 90 verificadors que ha disposat el Consell Regulador com a factors d’èxit per certificar les exigents normatives de qualitat i garantir l’excel·lència i origen dels raïms. A tot això s’ha unit una novetat important, la creació d’un centre de coordinació que ha assegurat i agilitat les tasques dels verificadors, que han disposat d’unes aplicacions específicament dissenyades per a la verema. S’ha aconseguit així validar en temps real, amb declaracions diàries, les entrades del raïm, els quilos, la seva qualitat, la varietat, el seu grau, el seu origen i la parcel·la d’origen.

Finalment s’ha aconseguit una verema d’alts nivells qualitatius basats en rigorosos criteris que permeten garantir la traçabilitat del raïm i una qualitat que culminarà en uns Caves extraordinaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: