Divendres, 27 de Novembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A Vilafranca s’ha fet un escorcoll de la Guàrdia Civil contra el finançament del procés

Pel que ha pogut saber la nostra redacció a la zona del Camp dels Rolls s’ha produït aquest matí de dimecres un dels múltiples escorcolls que ha fet la guàrdia civil a Catalunya.

L’operatiu s’ha fet contra diversos empresaris pròxims a Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya. L’operació està dirigida des del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que els investiga per, suposadament, haver desviat fonts públics. Aquest jutjat ha informat, amb un comunicat, que s’estan fent 31 entrades i registres en vuit partits judicials de Catalunya, per delictes relacionats amb la corrupció o els desordres públics. També ha facilitat els noms d’alguns dels investigats, entre els quals hi ha David Madí, Oriol Soler i Xavier Vendrell. Les investigacions que han portat a l’operació desplegada aquest matí van començar fa un any i mig i són una peça secreta derivada de la causa oberta el novembre de 2016 per un suposat delicte de corrupció a la Diputació de Barcelona.
Segons el digital El Confidencial, haurien aprofitat la seva afinitat amb JxCat i ERC per aconseguir subvencions i adjudicacions irregulars del govern presidit per Quim Torra. Una part d’aquest diners s’hauria utilitzat, a més, suposadament, per finançar l’estada a Bèlgica de l’expresident Carles Puigdemont.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: